Bouwmeester Media
Wij maken nieuws van jouw bedrijf.

Online beschikbaarheid zichtbaar voor LinkedIn gebruikers

Een bericht via LinkedIn waarop een snelle reactie nodig is, kan soms langer duren dan via chatdiensten als Whatsapp. De zakelijke focus van LinkedIn en de kracht van het netwerk zijn echter van grote waarde. LinkedIn introduceert een nieuwe functie om te zien welke gebruikers aanwezig zijn op het platform om de kans op een snelle reactie te vergroten. In dit artikel staan de mogelijkheden van de bereikbaarheid van LinkedIn gebruikers met actieve status toegelicht.

Online beschikbaarheid zichtbaar voor LinkedIn gebruikers
Meer dan 70% van de mensen die een baan vinden via LinkedIn hebben een connectie bij het bedrijf. Door actief in gesprek te zijn met LinkedIn gebruikers kan een groot verschil worden gemaakt.  Meer dan een derde van de LinkedIn gebruikers wist een nieuwe carrièrekans te creëren door een ‘algemeen chatgesprek’ via LinkedIn. Het voeren van een conversatie is waardevol, het moment om het gesprek te starten is echter van groot belang voor de effectiviteit. Een goede timing met een snelle reactie maakt het eenvoudiger om een gesprek op te starten en gaande te houden. Op het moment dat een bericht langer staat te wachten kan een gebruiker schroom voelen om nog te reageren.

LinkedIn gebruikers aanwezig?

Om te zien of LinkedIn gebruikers aanwezig zijn op het platform wordt een ‘beschikbaarheid’ status geïntroduceerd. Naast de profielfoto is de beschikbaarheid van een gebruikers zichtbaar door middel van een groen rondje. Het groene rondje is een indicatie dat een gebruiker online is. Een groen rondje met een wit puntje is een indicatie dat een gebruiker alleen via LinkedIn mobiel beschikbaar is zoals hiernaast de afbeelding laat zien:

 

LinkedIn gebruikers die deze functie niet prettig vinden kunnen zelf bepalen wie de beschikbaarheid mag zien. De functie kan aangepast worden via deze instellingen. De introductie van de beschikbaarheidfunctie sluit goed aan op de veranderingen aan de berichtenfunctie die recentelijk werd geïntroduceerd.
 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Bel 038 3317949 of mail naar redactie@bouwmeestermedia.nl en wie weet tot snel bij koffie, (1ste Adviesgesprek is altijd gratis)

Contact

Wat is er mogelijk met Google Posts?

Anything is possible. In principe kan je elk type bericht plaatsen. Denk hierbij aan het publiceren van artikelen, vlogs en webpagina’s. Het is zelfs mogelijk om speciale evenementen te koppelen aan deze posts.

Meer lezen

Je bedrijf in de etalage met Google Posts

Google zit nooit stil. De service, om relevante, nieuwe content te delen en vinden via hun zoekmachine, wordt alsmaar geoptimaliseerd. Dit heeft Google onlangs weer bevestigd met een nieuwe feature in Google Mijn Bedrijf: de Google Posts.

Meer lezen

info@bouwmeestermedia.nl