Van 30 naar 130 leden in slechts 3 maanden tijd


Als Bouwmeester Media zijn we een sponsorverbintenis aangegaan met Marshlands Braziliaans Jiu Jitsu in Zwolle. Heel simpel omdat we zelf lid zijn., maar ook omdat we in onze marketing en reclame altijd op zoek zijn naar de meerwaarde, willen we die meerwaarde ook terugvinden in de sport die we zelf beoefenen.
De inititatiefnemers van de nieuwe sportschool hebben hun bevlogenheid voor deze sport op ons over weten te dragen en nu zijn we 'verkocht'.  BJJ is een vorm van Jiu Jitsu die zich hoofdzakelijk op de grond, op de mat, afspeelt. Kern van de sport is dat je leert dat er altijd kansen zijn, hoe benard je positie ook is. Kansen die je echter wel zelf moet leren zien en voorbereiden.

Om het ledental op te krikken, zodat de club uiteindelijk meer mogelijkheden zou krijgen, zijn we een videocampagne begonnen met promovideo's. We hebben hierbij veel gebruikt gemaakt van shorts en reels (korte krachtige, verticaalgefilmde video's) om in betrekkelijk korte tijd een groot bereik te krijgen.

Passie voor sport

De wekelijkse lessen op de mat worden, op een enthousiaste, gedreven manier gegeven door een ervaren leraar. Deze lessen bestaan uit het herhalen van technieken, uitleg van concepten en strategieën. Niet heel uitzonderlijk, tenzij je op zoek gaat, zoals wij dat altijd doen, naar het bijzondere onderscheid, naar de meerwaarde. Dan kom je tot pareltjes van video's waardoor de kijker zin krijgt om die sport te gaan doen, om ook onderdeel te worden van die bijzondere club. De door ons gemaakte video's zijn opgenomen tijdens een aantal van deze leerzame, maar soms ook uitdagende lessen. Door wekelijks een video te posten met de nadruk op de beleving, teamgevoel en de authenticiteit van de sport, werd het bereik steeds groter. De video's werden zeer goed bekeken, met aantallen die opliepen 50000 views

Uniek gefilmde video's

De sportclub had drie maand geleden nog 30 leden, maar door een snel groeiend bereik op social media kanalen zoals Instagram en Youtube, kregen ze veel views. Dit leidde tot tientallen aanvragen voor proeflessen bij de BJJ sportschool in Zwolle.

Om de online aanmeldingen goed te stroomlijnen hebben we  een nieuwe website gebouwd https://www.marshlandsjiujitsu.nl/   en afgestemd op de doelgroep. Dit hebben we gedaan door het zoekgedrag van de doelgroep op basis van waarom, wie, wat, hoe en wanneer, te analyseren en de site hiermee te optimaliseren. Hierdoor kwam de website snel op verschillende nummer 1 posities in Google, zowel in de regio als landelijk.
Achteraf was het succes niet verwonderlijk. Nieuwe bezoekers kregen met de unieke belevingsvideo's een geweldige, inspirerende eerste indruk die vaak leidde tot een proefles. De enthousiaste reacties tijdens de proeflessen zorgden ervoor dat het aantal leden snel steeg. Inmiddels zit de sportschool al op 130 leden in slechts een paar maanden tijd en.... door naar de 200 leden!

Wil jij ook meer views en bereik te krijgen? Dan volgen hier drie toptips voor je video's.

  • Promoot je video's op de juiste kanalen: Kies de kanalen waarop jouw doelgroep het meest actief is en deel je video's daar. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram of YouTube.                        
  • Plaats regelmatig video's: Door regelmatig goede video's te plaatsen word je (meestal) beloond met extra zichtbaarheid. En extra zichtbaarheid betekent een groter bereik. 
  • Maak gebruik van zoekwoorden: Zoekwoorden zijn belangrijk omdat ze de link zijn tussen hetgeen dat mensen zoeken in de zoekmachines en de content die jij aanbiedt. Probeer vooral relevante zoekwoorden te verwerken in de titel, omschrijving en tags.
braziliaanse jiu jitsu marketing video
bjj marketing video

Kennismaken met Bouwmeester Media?

Wij nodigen jou graag uit op ons mooie kantoor in Vollehove  voor een kennismaking en een' bakkie'.

Hier bespreken we dan vrijblijvend het doel, de wensen, mogelijkheden en niet onbelangrijk, het budget.

Zit je niet om de hoek? Dan is digitaal afspreken een prima alternatief.

Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Bel: 038 - 200 1040

Adres:
Kerkplein 10,
8325 BN
Vollehove

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek?

Welke doelen wil je behalen?
Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 
Adres:
Zambonistraat 3-3C
8263 CE Kampen

Contactgegvens: info@bouwmeestermedia.nl
038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy