Podcast gelanceerd

Voor Berechja College op Urk hebben we als onderdeel van een nieuwe contentcampagne een geweldige podcast gelanceerd. Doel was onder meer: Ouders en leerlingen nieuwe inzichten geven over de school.

Een podcast is niet alleen vaak een rijke bron van content, maar ook een geweldige inspitratiebron die je als maker als het ware aanzet om verder te denken dan de podcastafleveringen zelf.

Podcast contentkanon

Een manier die we graag toepassen om podcast tot een contentkanon te maken, is door de content die eruit voortkomt op verschillende manieren te gebruiken en te verspreiden. Een idee is om de afleveringen te laten transcriberen en de transcripties te gebruiken om blogposts te maken. Hiermee vergroot je het bereik en kunnen mensen die liever lezen dan luisteren, ook van jouw content genieten.

Korte fragmenten uit de afleveringen

Daarnaast kun je korte fragmenten uit de afleveringen knippen en deze gebruiken om teasers te maken voor de volgende aflevering of om in jouw social media-posts te delen. Ook kun je gasten uitnodigen op jouw show en deze gesprekken gebruiken om interessante verhalen en inzichten te delen. Vraag hen om de podcast te delen met hun eigen publiek en zorg ervoor dat je hen tagt of nog beter in samenwerking wanneer je de aflevering op social media deelt.

Door de content die uit de podcast voortkomt op verschillende manieren te gebruiken en te verspreiden, vergroten we het bereik met als doel gemakkelijker de juiste doelgroep te bereiken. Het is belangrijk om de content te promoten en deelbaar te maken.

Dus, als je besluit om zelf  een podcast maakt, denk dan na over hoe je deze kunt gebruiken als een contentkanon. Door verschillende vormen van content te creëren en te verspreiden, vergroot je de kans dat jouw boodschap wordt gehoord en gedeeld. Veel succes!

Kennismaken met Bouwmeester Media?

Wij nodigen jou graag uit op ons mooie kantoor in Vollehove  voor een kennismaking en een' bakkie'.

Hier bespreken we dan vrijblijvend het doel, de wensen, mogelijkheden en niet onbelangrijk, het budget.

Zit je niet om de hoek? Dan is digitaal afspreken een prima alternatief.

Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Bel: 038 - 200 1040

Adres:
Kerkplein 10,
8325 BN
Vollehove

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek?

Welke doelen wil je behalen?
Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 
Adres:
Zambonistraat 3-3C
8263 CE Kampen

Contactgegvens: info@bouwmeestermedia.nl
038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy