Site en shop op weg naar de top

Met een marketingplan, 

In de wereld van de ambachtelijke schoenmakerijen neemt het Kamper echtpaar Pieter en Saskia Kattestaart een bijzondere positie in. Het ondernemersduo importeert als enige in Nederland leren maatwerkschoenen uit Italië van één van de laatste overgebleven ambachtelijke schoenmakerijen van het merk Miotinto.

In de schoenmakerij aan de Oudestraat in Kampen worden deze schoenen ‘handfinish’ afgeschilderd geheel naar wens van de klant. Een slimme manier om ambachtelijke maatwerkschoenen van de fijnste Italiaanse leersoorten betaalbaar te maken.

Keep your focus

Marketingplan

Er was behoefte aan groei en vanuit die vraag hebben wij een marketingplan voor de schoenmakerij uitgewerkt. Mooie van zo’n plan is dat je een gezamenlijk met de ondernemer(s) een route uitstippelt die naar het doel leidt. Met een dergelijk plan in de hand ben je als ondernemer koersvast, ken je je valkuilen en weet je wat je eventuele alternatieven zijn, en b;lijk je gemnakkelijk focus houden op je doel. 

Vooral dat laatste is super belangrijk. ‘Als je niet weet waar het doel staat, ken je ook niet score’  zoals onze voetballende filosoof Johan Cruijff ooit de belangrijkste overeenkomst tussen topsport en ondernemen 'simplistisch' samenvatte.

Om naar dat doel toe te werken, zijn we begonnen met de bouw van een prachtige website ter versterking van de zichtbaarheid en de bekendheid van de formule. Dit versterken we met contentmarketing in de vorm van foto’s en video’s. 

Waarom contentmarketing? 

Als reclamebureau zijn wij overtuigd dat zakelijk succes tegenwoordig staat of valt met het juiste product aanbieden bij de juiste doelgroep en dat bij voorkeur op juiste moment. Klapschaatsen verkoop je immers weinig op een tropische dag aan het strand.  De website bleek een krachtige aanjager van de verkoop, de vraag naar de ambachtelijke schoenen steeg gestaag. 

John de Wolf & Bijzondere webshop

Hiermee kan de klant precies aangeven en bekijken welke kleur waar op de schoenen moeten worden aangebracht. Hielstuk blauw, punten rood, wat jij wil. Desgewenst kunnen ook, heel subtiel, de initialen van de klant in de schoenen worden aangebracht. 

Multifunctionele meerkeuze webshop
waar ook John de Wolf mee scoort

Om de verkoop van de schoenen ook digitaal ter versterken hebben wij een 'multifunctionele meerkeuze webshop' ontwikkeld. Bijzonder aan de shop is dat zowel de klanten als de dealers er gebruik van kunnen maken.  Ook heeft de shop een kleuren-, vormgeving en initialenmodule. 

Aangezien alle opties, per model schoenenpaar, per maat kunnen verschillen, zijn dit soort modules technisch gezien redelijk ingewikkeld  en niet bevorderlijk voor de laadsnelheid van de shop. 

Dankzij topwerk van onze programmeurs is de shop in vaktermen uitgedrukt, lekker light gebleven, en dus goed vindbaar te maken. Niet onbelangrijk voor een shop. 

Het aanbrengen van de initialen is een belangrijk detail dat de eigenheid en het unieke, ambachtelijke karakter van de schoenen extra benadrukt. Zo liet oud-voetbalinternational John de Wolf zich onlangs nog een prachtig paar Miotinto schoenen met zijn initialen aanmeten voor zijn trouwdag. Wel een klant waar je lekker mee ‘scoort’.

Naast de kleuren en de initialen modules hebben we ook een inlogmodule gebouwd voor de dealers. Op die manier beschikken de dealers over een eigen afgeschermde omgeving in de shop.

Kennismaken met Bouwmeester Media?

Wij nodigen jou graag uit op ons mooie kantoor in Vollehove  voor een kennismaking en een' bakkie'.

Hier bespreken we dan vrijblijvend het doel, de wensen, mogelijkheden en niet onbelangrijk, het budget.

Zit je niet om de hoek? Dan is digitaal afspreken een prima alternatief.

Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Bel: 038 - 200 1040

Adres:
Kerkplein 10,
8325 BN
Vollehove

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek?

Welke doelen wil je behalen?
Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 
Adres:
Zambonistraat 3-3C
8263 CE Kampen

Contactgegvens: info@bouwmeestermedia.nl
038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy