Mooie kansen om met je bedrijf of product in het nieuws te komen!

Nederland is of gaat met vakantie. Merendeel van de mensen blijft bovendien in het land met de eigen krant en smartphone 24/7 onder handbereik. Het gebruikelijke nieuwsaanbod is zo ongeveer gehalveerd en juist daarom biedt deze zomer meer dan ooit absoluut mooie kansen om met je bedrijf of product in het nieuws te komen. Nationaal gezien moet je natuurlijk wel wat bijzonders te melden hebben. Lokaal en ook regionaal ligt de lat minder hoog mits je de pers op de juiste manier benaderd. 

Bij deze heb ik een tiental vuistregels voor je die het wat gemakkelijker maken.

1 Stel je persbericht samen met behulp van de vijf w vragen(wie, wat, waar, wanneer, waarom/hoe)

2  Maak je persbericht niet te lang (driekwart A4tje, 25-30 regels).

3  Zorg voor hooguit drie bijzondere, altijd scherpe foto’s van minimaal 1,2 MB die rechtenvrij geplaatst kunnen worden (meld dit ook aan de redactie)

4 Verstuur de foto’s direct via de mail of via één enkele link, maar in dat laatste geval wel zo dat de redacteur direct de foto’s kan zien en beoordelen.

5  Bedenk een opvallende kop die kriebelt, maar wel de lading dekt.

6 Leg het accent in je persbericht niet te zwaar op jouw bedrijf of product, maar veel meer op het voordeel/gemak van de klant.

7 Noem je bedrijf hooguit één of twee keer en prijzen noem je gewoon niet! Wel kun je verwijzen naar je website (laatste zinnen van je persbericht).

8  Vermeld altijd een telefoonnummer bij je persbericht waar de redactie je kan bereiken en eventueel aanvullende vragen kan stellen.

9 Verstuur het bericht naar de verschillende redacties ruim op tijd (vier dagen) voor de deadline.

10 Verstuur je persbericht niet in cc naar bijvoorbeeld 50 verschillende redacties, maar gebruik de bcc.

Meer weten over scoren in vakantie tijd? 

Klaar voor meer succes met je business?

Fijn dat je contact met ons opneemt. Ons doel is jouw bedrijf  on- en offline uit te laten blinken. Benieuwd hoe we dat doen? Laat hier je gegevens achter dan weet je binnenkort meer! 

Direct contact 
038 - 200 1040

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.