Thuiswerken: wij helpen je op weg!

De komende paar weken zitten veel mensen met een grote uitdaging: thuiswerken. Communicatie met collega’s is niet optimaal, je huisgenoten vragen veel aandacht of misschien is je ritme wel helemaal verdwenen. Voor ons is het thuiswerken ook wennen en nieuwe dingen uitproberen. Wij hebben een paar tips voor je die je kunnen helpen deze periode van thuiswerken beter door te komen

Behoud je ritme!

 Probeer voor jezelf meer in een goede werkhouding te komen door dezelfde routine te hanteren als normaal. Ga douchen, trek je beste kleren aan en doe een lekker luchtje op. Maak vervolgens een overzichtelijk schema voor de hele week. In dit schema schrijf je op van wanneer tot wanneer je werkt en wat de taken zijn die je elke dag af moet hebben. Zo kun je je hoofd ook wat rust geven doordat je de taken van je af kunt strepen. En niet heel onbelangrijk, plan ook regelmatige verplichte pauzes in.

Goede werkplek

 Hoe beter jouw werkplek, hoe beter je kan werken en hoe beter je je voelt. Let dus op de volgende dingen:

1.    Voldoende (zon) licht

2.    Goed klimaat (frisse lucht, maar niet te warm of te koud en een goede luchtvochtigheid)

3.    Voldoende ruimte op je bureau en netjes opgeruimd

4.    Alles uit de omgeving wat je afleidt moet weg (geluid, rommel, stank)

5.    Goede stoel waar je recht met je rug in kan zitten

6.    Zet je bureau bij voorkeur tegen een raam en niet tegen een muur.

7.    Sta regelmatig op (zet een wekker), of gebruik een zit-sta bureau

Communiceer en houd contact

Het schema waar we het in het begin over hadden komt nu weer van pas. Maak duidelijke afspraken met je collega’s wanneer je contact met elkaar hebt. Stuur het schema wat je hebt gemaakt gewoon op naar alle collega’s waar je mee samen werkt, zo weten ze gelijk waar en wanneer je ergens mee bezig bent.

 

Er zijn superveel programma’s om makkelijk met elkaar te kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan Google Hangouts, Microsoft Teams, Slack, Zoom en Skype. Kies er ééntje uit. Zo heb je alle informatie op hetzelfde medium en raak je niet het overzicht kwijt. Geef elkaar wat ruimte en doe positief tegen elkaar, het is voor iedereen een rare situatie en je moet soms ook accepteren dat dingen niet afkomen

Ontspan/relax

 Sluit je dag af door alvast even op je schema te kijken. Heb je alles vandaag afgestreept en wat moet je morgen allemaal doen? Nu is de dag echt over, sluit alles af wat met je werk te maken heeft (tenzij dat natuurlijk echt niet kan). Ga leuke dingen doen! Stream je favoriete serie op Netflix of organiseer een facetime pub quiz met je vrienden.

Veel succes met het thuiswerken en blijf positief!

 

Klaar voor meer succes met je business?

Fijn dat je contact met ons opneemt. Dat vinden we leuk, we helpen jou namelijk graag verder. Als je hier je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Versturen
Contact  038 - 200 1040

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

€ 90,- per uur: Concept, Insights & Strategy.
€ 80,- per uur: Ad Management, Camera Operation, Content Management, Copywriting, Client Meetings, Design, Interviews, Post Production, Editing & Project Management.

© 2019 - Bouwmeester Media 
Alle rechten voorbehouden