marketing voor openavond shool

Vario Onderwijsgroep digitaal met 
Bouwmeester Media tijdens voorlichtingsdagen

Online marketing voor scholen

De huidige beperkende coronamaatregelen maken de gebruikelijke Open Dagen onmogelijk. Vijf scholen van de Vario Onderwijsgroep voor het voortgezet onderwijs in de Noordoostpolder maakten daarom van de nood een deugd. Ze besloten met hun voorlichtingsdagen digitaal te gaan en ‘vlogen’  Bouwmeester Media in.

We hebben het Zuyderzee (junior) Lyceum in Emmeloord het spits laten afbijten en zijn hier begonnen met een inventarisatie en een brainstorm. De school kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer met veel ruimte voor eigen initiatief van de kinderen. In de lessen ligt de nadruk op de combinatie van theorie en praktijk. 

Om deze elementen in de online presentatie terug te laten komen, hebben we de mogelijkheid voor een online powerpoint vertoning links laten liggen.Te saai. In plaats daarvan zijn we opnames gaan maken voor een videotour door de school. Leerlingen leiden hierin de kijkers online rond en geven vanuit hun beleving commentaar en uitleg op wat de kijkers zien. Doordat we de leerlingen vooraf bewust summier hadden geïnformeerd met verliepen de opnames losjes en spontaan. Dat zorgde precies voor de sfeer in de video die we zochten.

Marketing voor de openavond van de school

De online presentatie van de school 

Marketing voor de openavond van de school

De online presentatie van de school hebben we voorzien van een livestream zodat er vragen vanuit de huiskamers gesteld kunnen worden die dan weer lekker interactief, live beantwoord worden. 

De inschrijvingen voor de eerste online presentatie hebben inmiddels alle verwachtingen overtroffen met een eerste reeks van maar liefst 248 aanmeldingen. Op de verschillende socials hebben we de leerlingen en docenten meteen aan het werk gezet door ze zelf berichten te laten maken en publiceren over de digitale voorlichtingsdagen. We hebben ze dat laten volhouden tot een uur en zelfs nog tot vijf minuten voor de start van de verschillende online presentaties en livestreams. 

Ten eerste omdat heel praktisch, de aanlooptijd nog maar kort was, maar ook om zoveel mogelijk nieuwe leerlingen op de hoogte te brengen en om meedoen met de verschillende interactieve online evenementen zo laagdrempelig mogelijk te houden. 

De klinkende resultaten geven vertrouwen voor de toekomst. In betere tijden, ook zonder corona kunnen online voorlichtingsdagen een geweldige aanvulling zijn. Belangrijkste voordeel is wel dat iedereen de verschillende online voorlichtingsactiviteiten op zijn of haar tijd volgen of terugkijken waar en wanneer ze maar willen.

Klaar voor meer succes met je business?

Fijn dat je contact met ons opneemt. Ons doel is jouw bedrijf  on- en offline uit te laten blinken. Benieuwd hoe we dat doen? Laat hier je gegevens achter dan weet je binnenkort meer! 

Direct contact 
038 - 200 1040

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.