3 tips voor een goede social video! 

Social video’s, niet meer weg te denken uit je tijdlijn op social media. Maar hoe zet je nou een goede social video in elkaar? Wat zijn naast goede shots en het goed monteren van de video de belangrijke aspecten? We geven je 3 belangrijke tips! 

Interesse wekken

 Met de overlad aan content op social media wil je eigenlijk zo snel mogelijk de aandacht van je publiek trekken. Mensen die door hun tijdlijn scrollen beslissen al in een paar seconden of ze iets verder willen kijken of niet. Zorg er dus voor dat het eerste beeld meteen aanspreekt. Het moet verrassend zijn en aantrekken. Komt je spannendste of leukste beeld pas 

 Geluid en ondertiteling

Weinig mensen bekijken video tegenwoordig nog met geluid. Ff snel je tijdlijn checken in de trein? Weinig kans dat je je geluid vol aan zet. Zonde, want de boodschap wordt vaak ondersteund door het geluid. Om de boodschap toch goed over te laten komen kun je ondertiteling geven bij de video. Dit kan bij YouTube en Facebook automatisch, maar niet iedereen heeft die ondertiteling automatisch aanstaan, en soms worden dingen verkeerd verwoord door die functie. Beter dus om zelf ondertiteling in je video te zetten voor het exporteren. 

Wanneer mensen wel met geluid kijken is dit vaak met koptelefoon of oortjes. Bedenk dit bij het monteren van de video.  Sommige geluiden klinken niet zo lekker met oortjes in. Check de video zelf voor het exporteren met koptelefoon op, zodat je kan horen of alle geluiden dan ook goed klinken. 

Doelgroep en platform

De gouden regel is dat je social video niet veel langer is dan een minuut. Maar let op: dit ligt aan het platform waar je het plaatst. Op LinkedIn kan het net iets langer, en op YouTube is een minuut zelfs kort. Pas de lengte van je video daarom aan het platform waar je upload aan. Ook bij een social video is het weer erg belangrijk dat je goed kijkt naar je doelgroep. Zeker wanneer je een korte video maakt voor op Facebook. Dan zul je simpelweg beelden moet schrappen, om de video niet te lang te maken. Houd hier altijd de doelgroep in gedachten, welke beelden zouden zij willen zien? Soms zal jouw perfecte shot hier plaats voor moeten maken, jammer, maar het moet tenslotte de doelgroep pakken.

Houd deze tips goed in gedachten bij het maken en monteren van een social video. Kom je er nog niet helemaal uit? Bouwmeester Media helpt je graag op weg, stuur gerust een bericht!

Vrijblijvend kennismaken?


Afspraak maken