Dé feiten over het populairste platform van dit moment

Zakelijk gebruik van Instagram de Feiten en fabels

Instagram populairste platform

Instagram, een onwijs populair platform vandaag de dag, telt ruim 1 miljard gebruikers. Vroeger werd het vooral gebruikt om je volgers mee te nemen op je vakantie of om een mooie zonsondergang die je tegenkwam te delen. Inmiddels is het platform gegroeid en is het interessant voor influencers, storttelling en het opdoen van inspiratie. 

Maar je kunt er tegenwoordig ook goed zakendoen. Wist je bijvoorbeeld dat 75% procent van de (ondervraagde) gebruikers wel eens een website heeft bezocht of een aankoop heeft gedaan na het zien van een Instagram advertentie? Dit en nog veel meer feiten bespreken we in deze blog!

1 miljard dagelijkse gebruikers?

De 1 miljard gebruikers die het platform kent, zijn natuurlijk niet allemaal even actief. Dagelijks zijn er wel meer dan 500 miljoen gebruikers te vinden op Instagram. Samen besteden ze dagelijks 26.500.000.000 minuten op het platform. 400 miljoen van de dagelijkse gebruikers plaatsen ook dagelijks iets op Instagram Stories. Maandelijks gebruiken ruim een biljoen mensen Instagram. 

Zakelijk gebruik van Instagram 

200 miljoen gebruikers van Instagram bezoeken elke dag een businessprofiel. 150 miljoen gebruikers hebben wel eens een DM gestuurd naar een bedrijf met een vraag over een dienst of product. En ruim 1 op de 3 gebruikers geeft aan wel eens meer interesse gekregen te hebben in een product of dienst na het bezoeken van een zakelijk Instagram profiel. Dit lijken ons genoeg redenen om je product of dienst ook te gaan promoten op Instagram

Feiten over goede berichten

Als je je zakelijk profiel optimaal wilt gebruiken houd dan de volgende feiten in gedachte:

  • Woensdag is de beste dag om te adverteren.
  •           Berichten mét locatie hebben 79% meer betrokkenheid dan zonder.
  •            Je kunt tot wel 30 account taggen in een bericht maar berichten met minder doen het beter.
  •            Topmerken plaatsen gemiddeld 4.9 berichten per week.
  •           Berichten met in het onderschrift minstens 1 hashtag zorgen voor 12.6% meer betrokkenheid dan berichten zonder.
  •           Berichten met gezichten erop krijgen 38% meer likes dan berichten zonder.

De feiten liegen er niet om, Instagram is hét populairste platform van het moment en als bedrijf kun je er niet meer ontbreken. Met bovenstaande tips moet het plaatsen van berichten ook helemaal goedkomen. Wil je nog meer weten over het plaatsen van goede content of wil je het zelfs helemaal uit handen geven? Stuur ons gerust een bericht!

Vrijblijvend kennismaken?


Afspraak maken