Hedibouw 2 2

Video reels: het perfecte middel voor vastgoedpromotie op sociale media

Video reels: het perfecte middel voor vastgoedpromotie op sociale media

Een video van een woning of gebouw kan enorm helpen bij het verkopen of verhuren van vastgoed. Vooral op sociale media is er veel vraag naar korte, visueel aantrekkelijke video's die potentiële kopers of huurders een snelle indruk geven van het pand. Dit is waar video reels om de hoek komen kijken: dit zijn korte video's die zijn samengesteld uit verschillende shots, en die kunnen worden gedeeld op platforms zoals Instagram, facebook, Youtube Shorts en TikTok.

Als makelaar kun je deze video reels gebruiken om je vastgoed te promoten.

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Stap 1: Apparatuur

Om een goede video reel te maken, heb je geen geavanceerde apparatuur nodig. In principe kun je al aan de slag met je smartphone, mits deze een goede camera heeft. Wil je echter iets meer controle over de instellingen, dan kun je ook een DSLR- of systeemcamera gebruiken.

Vastgoed video's laten maken?

Stap 2: Shots maken

Nu je de juiste apparatuur hebt, is het tijd om shots te maken. Hier zijn enkele tips over welke shots je moet maken:

  • Begin met een overzicht van de buitenkant van het pand: Laat zien hoe het gebouw eruit ziet van buitenaf, en geef potentiële kopers of huurders een idee van de locatie.

  • Film de belangrijkste kamers: Kies de belangrijkste kamers, zoals de woonkamer, keuken en slaapkamer. Neem meerdere shots vanuit verschillende hoeken, zodat je later kunt kiezen welke het beste werken in je video reel.

  • Film de details: Let op de details in het pand, zoals de badkamer, het uitzicht en andere bijzondere kenmerken. Maak close-ups van deze details om ze in beeld te brengen.

  • Maak een overzicht van de omgeving: Laat zien wat er in de buurt van het pand te vinden is, zoals parken, winkels, scholen en openbaar vervoer.

Stap 3: Lengte van de video

Een video reel moet kort en krachtig zijn. Houd het dus bij voorkeur onder de 30 seconden. Zorg ervoor dat je de shots snel en dynamisch monteert, zodat de kijker geboeid blijft.

Stap 4: Bewerking

Als je alle shots hebt gemaakt, is het tijd om de video reel te bewerken. Dit kan met behulp van apps zoals InShot of Adobe Premiere Rush. Voeg filters en muziek toe om de sfeer te versterken, en zorg ervoor dat de beelden snel en vloeiend in elkaar overlopen.

Conclusie

Het maken van een video reel kan helpen bij het promoten van vastgoed op sociale media. Als makelaar kun je deze korte video's gebruiken om je vastgoed op een visueel aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen. Door gebruik te maken van de juiste apparatuur, shots te maken die de belangrijkste kenmerken van het pand.

Meer weten over mogelijkheden betreft vastgoed video?
Lees hier meer

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 
Adres:
Zambonistraat 3-3C
8263 CE Kampen

Contactgegvens: info@bouwmeestermedia.nl
038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy