Content Marketing voor onderwijs instellingen

Wat is content marketing? Content marketing is een marketingstrategie waarbij waardevolle en relevante informatie wordt gecreëerd en gedeeld om een specifieke doelgroep, te interesseren, aan te trekken en ook te behouden door binding te scheppen. Dit wordt bereikt via verschillende kanalen, zoals sociale media, blogs, e-mailnieuwsbrieven en meer.

uitgelichte-open-dag
studenten

Hoe kan content marketing worden toegepast in onderwijsinstellingen? 

Content marketing is mits professioneel geproduceerd, bijzonder effectief voor onderwijsinstellingen omdat het hen in staat stelt om waardevolle informatie te bieden aan studenten, potentiële studenten en hun families.

Hier zijn enkele manieren waarop content marketing kan worden toegepast in onderwijsinstellingen:

  1. Blogs en artikelen - Door regelmatig blogposts en artikelen te publiceren, delen onderwijsinstellingen waardevolle informatie over onderwerpen die relevant zijn voor studenten en hun families. Dit kan variëren van tips voor het kiezen van de juiste studie tot advies over het vinden van een baan na het afstuderen.

  2. Sociale media - Sociale media platforms zoals Facebook, Twitter, en Instagram bieden onderwijsinstellingen de mogelijkheid om hun publiek te bereiken en te betrekken met korte, boeiende berichten en visuele content.

  3. Video - Door het creëren van video's laten onderwijsinstellingen studenten en hun families zien wat de campus te bieden heeft, wat de sfeer is, en wat de studentenervaring inhoudt.

  4. E-mail nieuwsbrieven - Door regelmatig nieuwsbrieven te versturen, houden onderwijsinstellingen studenten en hun families op de hoogte van belangrijk nieuws en evenementen op de campus.

Waarom is content marketing belangrijk voor onderwijsinstellingen?

Content marketing helpt onderwijsinstellingen om zich te onderscheiden van de concurrentie, hun merk te versterken en potentiële studenten te bereiken. Door waardevolle informatie te delen, bouwen onderwijsinstellingen een positieve reputatie op en  winnen ze vertrouwen van studenten en hun families.

Daarnaast helpt content marketing onderwijsinstellingen bij het genereren van leads en het aantrekken van potentiële studenten. Door te focussen op relevante onderwerpen en de behoeften van de doelgroep, trekken onderwijsinstellingen specifiek die studenten aan die geïnteresseerd zijn.

Professionele content marketing voor het onderwijs

Kortom, content marketing is een krachtige strategie die onderwijsinstellingen helpt om zich te onderscheiden en potentiële studenten aan te trekken. Als u op zoek bent naar manieren om uw onderwijsinstelling te promoten en te groeien, dan is professionele content marketing een geweldige optie.

Simon Bouwmeester heeft voor ons een kennismiddag op film vastgelegd. Met slechts een korte instructie heeft hij zich bijna ‘onzichtbaar’ tussen de deelnemers bewogen, opnames gemaakt en interviews gehouden. Binnen een mum van tijd was de aftermovie met muziek én ondertiteling gemonteerd en klaar! Wij zijn erg blij met het prachtige resultaat en de werkwijze van Bouwmeester Media.

Autismehuis 

Geweldig professioneel team. Denkt goed mee en maakt prachtige beelden. Echt een aanrader!!! Op de website van de Bonifatius mavo zijn diverse beelden terug te vinden, gemaakt door Bouwmeester Media.

Bonifatius Mavo

Mark Brijan

De jongens van Bouwmeester' zoals we ze zijn gaan noemen. Professioneel en op een gezellige manier. Laagdrempelig en erg toegankelijk. Ze beschikken over de juiste apparatuur en kennis en krijgen alles voor elkaar. Ze leveren kwaliteit en gaan net zo lang door totdat ze zelf ook tevreden zijn. Ze schakelen snel en leveren ons de mooiste (livestream) video's. -Paulus van Slooten, coördinator havo Berechja College

Berechja 

Paulus van Slooten

Waarom Bouwmeester Media?

Onze social media experts schuiven regelmatig bij klanten aan. Op kantoor, werkvloer en ook in het veld. Hierdoor doen ze veel ervaring op. Die passen we toe bij al onze klanten.
Ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden met mix van jong en oud waardoor er altijd een match is met uw organisatie of merk.
Wij maken gebruik van moderne technologie. Daardoor hebben wij veel data en inzichten tot onze beschikking, welke we toepassen op uw campagne.

Wij nodigen u graag uit op ons mooie kantoor in Vollehove voor een kennismaking en een' bakkie'.

Hier bespreken we vrijblijvend het doel, de wensen, mogelijkheden en niet onbelangrijk, het budget.

Zit u niet om de hoek? Dan is digitaal afspreken een prima alternatief.

Neem contact met ons op voor een foto adviesgesprek?

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 

Adres:
Kerkplein 10
8325 BN Vollenhove

Contactgegvens:
Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Tel: 038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy