AI: Gevaarlijk mooi!

Artifical Intelligence zoals ChatGPT, is in mijn ogen de absolute gamechanger van vandaag de dag. De mogelijkheden lijken eindeloos. 

Pure fun

Met PatternedAI kun je elke achtergrond in je foto's creëren die je wilt. Bewerken met 
Cleanup.pictures is pure fun. Hiermee kun je alle ongewenste elementen, zoals je ex en je complete ex-familie uit de foto verwijderen. Zo simpel kan het leven zijn. Wil je jouw nieuwe leven sfeervol omlijsten met een passend behangmuziekje, bijvoorbeeld voor een gezellig samenzijn met je nieuwe schoonfamilie, ga dan naar Sounddraw. Hier componeer je jouw eigen muziek, ook al kun je geen noot spelen. AI is een geweldige uitvinding die ons veel kan brengen, maar wat mij betreft a.u.b. wel binnen bepaalde grenzen. En die grenzen moeten wij, bij voorkeur met zijn allen, zo vroeg mogelijk stellen.

Ongegeneerd volstoppen ChatGPT, is afkomstig van een megagroot, commercieel bedrijf dat gebruik maakt van de data op het internet om AI te voeden. In mijn ogen: ongegeneerd volstopt met alle info die jij en ik privé en zakelijk daar onbekommerd laten slingeren. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat mailverkeer vrij gemakkelijk te onderscheppen is, maar dat terzijde.Het gebeurt tegenwoordig steeds regelmatiger dat megabedrijven uiteindelijk meer macht blijken te hebben dan democratisch gekozen regeringen. De ervaring heeft ons inmiddels al pijnlijk duidelijk gemaakt dat we niet te afhankelijk moeten worden van dit soort ondernemingen. Geld, macht, nare narcistische, egootjes en rupsjes Nooitgenoeg spelen in dergelijke bedrijven altijd een rol. AI zonder regels in hun handen leggen, is naïef.


Waarheid en bedrogDe waarheid is altijd al kwetsbaar gebleken.Toen we als mensheid begonnen met het eerste schrift, maakten de wijsgeren zich grote zorgen. Zij voorzagen een toekomst waarin je naar eigen goeddunken kon optekenen wat bijvoorbeeld een belangrijk iemand had gezegd. De leugen lag op de loer. Juist ook in deze tijd liggen waarheid en bedrog akelig dicht bij elkaar. Met AI wordt het extra oppassen. We zullen onszelf moeten trainen om AI te herkennen en moeten zorgen dat we de regie houden over AI. Dat lijkt niet heel moeilijk. AI is immers niet zelfdenkend, maar wij zijn als mensen nogal gemakzuchtig, AI niet. Hollandse klompjesAI kent geen goed en verkeerd. AI kan niet nadenken of programmeren, maar je kunt AI wel zo trainen dat 5 x 5, volgens AI, altijd 2 is. Aangezien we het nu al lastig hebben om sommige mensen duidelijk te maken dat aarde ook bij nader inzien niet plat is, kun je het op je Hollandse klompjes aanvoelen dat AI in kwaadwillende handen, serieuze problemen gaat geven. 


Nationale AI-cursusHamvraag is, wie bepaalt wat we in AI stoppen en bij welke informatie stopt het. Het is aan ons, de kiezers van onze overheden, om die politieke partijen te kiezen die de regulering van AI in hun programma durven op te nemen en die ook het onderwijs verplichten met AI aan de slag te gaan. Zelf moeten we ons er ook in verdiepen. Voor het gemak, voor  hersenspiertraining, lol, welzijn en veiligheid, begin nu en hier met: De Nationale AI-cursus.

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 

Adres:
Kerkplein 10
8325 BN Vollenhove

Contactgegvens:
Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Tel: 038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy