Short-form video: waarom dit contentformat de toekomst heeft

Short-form video: waarom dit contentformat de toekomst heeft

Het gebruik van short-form video is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en het lijkt erop dat deze trend zich zal voortzetten in de toekomst. In dit artikel bespreken we waarom short-form video de toekomst heeft en waarom merken deze trend moeten omarmen.

Waarom short-form video populair is:

Short-form video's genereren een hoge betrokkenheid en hebben van alle contentformats de hoogste ROI. Het is dan ook niet verrassend dat ruim de helft van de ondervraagden in een recent onderzoek aangaf dat ze short-form video gebruiken.

Doelgroep:

Een belangrijke doelgroep voor short-form video is de Generatie Z en Millennials, die de voorkeur geven aan korte video's om meer te leren over nieuwe producten. Daarom is het voor merken een slimme zet om educatieve productvideo's te maken en deze te delen op platforms zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts.

Investering in short-form video:

Het is interessant om te zien dat een derde van de ondervraagde social media marketeers van plan is om meer te investeren in short-form video in 2023. Dit betekent dat we dit jaar nog meer innovatieve en creatieve korte video's kunnen verwachten op platforms zoals TikTok, Instagram en YouTube.

Andere populaire contentformats:

Lange video's en livestreaming zijn nog steeds populaire formats op social media, maar ze belanden beide op de tweede plaats met 36%. Het is duidelijk dat short-form video de toekomst heeft en dat merken deze trend moeten omarmen om hun betrokkenheid en merkbekendheid te vergroten.

Conclusie:

Short-form video is het meest gebruikte contentformat op social media en zal naar verwachting in de toekomst nog meer groeien. Merken die deze trend omarmen en investeren in innovatieve en creatieve korte video's, kunnen hun betrokkenheid en merkbekendheid vergroten en een jongere doelgroep aanspreken.

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 

Adres:
Kerkplein 10
8325 BN Vollenhove

Contactgegvens:
Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Tel: 038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy