3d tour voor uw woning met Matterport en bouwmeester media
3D Matterport Tour door Bouwmeester media

Het Belang van 360 Graden Foto's en Virtuele Tours in de Vastgoedmarkt

In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over 360 graden fotografie en virtuele tours voor vastgoedmarketing.

Virtuele tours niet meer weg te denken

360 graden fotografie en virtuele tours zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de vastgoedmarkt. Steeds meer makelaars, ontwikkelaars en vastgoedbeheerders maken gebruik van deze technologie om potentiële kopers en huurders een realistische indruk te geven van het vastgoedobject.

Maar hoe maak je nu een 360 graden foto of virtuele tour? Het begint allemaal met het maken van foto's van het vastgoedobject vanuit verschillende hoeken. Dit kan met behulp van een speciale 360 graden camera of door het maken van meerdere foto's die vervolgens aan elkaar worden geplakt.

Vervolgens worden deze foto's samengevoegd tot een 360 graden beeld of virtuele tour. Hierbij kan de kijker het vastgoedobject van alle kanten bekijken en krijgt hij een realistische indruk van de ruimte.

360 graden fotografie en virtuele tours


Maar wat zijn nu precies de voordelen van 360 graden fotografie en virtuele tours voor vastgoedmarketing?

Ten eerste geeft het potentiële kopers en huurders de mogelijkheid om het vastgoedobject vanuit alle hoeken te bekijken, waardoor zij een betere indruk krijgen van de ruimte en de omgeving. Dit kan leiden tot meer geïnteresseerden en uiteindelijk tot een snellere verkoop of verhuur van het object.

Daarnaast is het een innovatieve manier van vastgoedmarketing die de online aanwezigheid van makelaars, ontwikkelaars en vastgoedbeheerders kan vergroten. Potentiële kopers en huurders zoeken steeds vaker online naar vastgoedobjecten en door middel van 360 graden fotografie en virtuele tours kunnen deze objecten op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.

Maar hoe presenteer je nu een 360 graden foto of virtuele tour aan potentiële kopers of huurders?

Allereerst is het belangrijk om de 360 graden foto of virtuele tour op te nemen in de marketing campagne van het vastgoedobject op de website van de makelaar of ontwikkelaar. Hierdoor kan de kijker direct een realistische indruk krijgen van het object en zijn interesse wekken.

Daarnaast kan de 360 graden foto of virtuele tour worden gedeeld op sociale media, waar het object meer aandacht kan krijgen en beter opvalt tussen andere objecten. Want het beide meer mogelijkheden in het bekijken van de woning.

Kijken op afstand met een virtuele tour 

Ten slotte kan de 360 graden foto of virtuele tour worden gebruikt tijdens bezichtigingen van het vastgoedobject. Hierdoor kan de kijker op locatie nog beter een indruk krijgen van de ruimte en de omgeving.

Kortom, 360 graden fotografie en virtuele tours zijn een waardevolle toevoeging aan de vastgoedmarketing. 

Meer weten ? plan vrijblijvend een afspraak 

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 

Adres:
Kerkplein 10
8325 BN Vollenhove

Contactgegvens:
Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Tel: 038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy