lorel-en-agraro-esso-2

Redesign je website in 7 stappen

Kritisch naar je website te kijken

Een aantal jaren geleden waren de eisen die bezoekers stelden aan een website anders dan dat ze nu zijn. Het is daarom belangrijk om zo nu en dan eens kritisch naar je website te kijken en dingen aan te passen. Wij vertellen je welke 7 stappen je moet volgen om je website succesvol te redesignen. 


Omschrijving en planning
De eerste stap bij het maken van een redesign is om de doelen en doelstellingen van de website in kaart te brengen. Leg dit vervolgens vast in een projectplan. Het is verstandig om in je planning alvast de vervolgstappen mee te nemen, zoals contentplanning, beheer en onderhoud. 


Selecteren van een content management systeem (CMS)
Als het goed is maak je bij je huidige website al gebruik van een content management systeem. Maar misschien kom je er tijdens het redesignen van je website achter dat een ander CMS beter voldoet aan de wensen en behoeften die jij hebt. Doe dus onderzoek naar het CMS dat het beste bij jou én jou website past. Eén van de belangrijkste aspecten die teveel wordt vergeten in het proces van een CMS uitzoeken: testen, testen, testen! Zo kom je erachter of het CMS naar behoren functioneert. 

Website makkelijk in beheer 

Tijdens het maken van een redesign wordt er het meest gediscussieerd over het visuele design. Vóórdat je bezig gaat met het visuele design is het van belang om de designvoorwaarden te bepalen

Sitestructuur en evaluatie van je content
Belangrijk is het om de sitestructuur van je oude website te optimaliseren. Inventariseer de content die je op je oude website hebt staan en maak een selectie van de content die meegaat naar je nieuwe website. 


Visueel design
Tijdens het maken van een redesign wordt er het meest gediscussieerd over het visuele design. Vóórdat je bezig gaat met het visuele design is het van belang om de designvoorwaarden te bepalen. Aan welke eisen moet jouw website voldoen? De meeste mensen bekijken een website via hun telefoon. Optimaliseer jouw website dus voor de telefoon. Natuurlijk moet de website ook werken op de desktop en tablet. Houd daarnaast ook rekening met de toegankelijkheid en snelheid van je website. 


Ontwikkelen van de website
Nu je alle voorgaande stappen hebt doorlopen, is het tijd voor het ontwikkelen van de website. Je duikt bij deze stap meer in de technische aspecten van de website. Allereerst bouw je templates in een CMS. Templates zorgen voor structuur in je pagina’s. Je optimaliseert vervolgens je afbeeldingen, waardoor het gebruiksgemak van je website omhoog gaat. De content die je hebt geschreven wordt verbetert en je controleert deze op redactionele richtlijnen. Vervolgens ga je je templates testen en eventuele fouten herstellen. 


Testen
Eén van de belangrijkste stappen tijdens het redesignen van je website is de testfase. Je test natuurlijk door het hele proces van redesignen, maar aan het eind voer je de eindtest uit. Je controleert alles op de site en verbeterd eventuele fouten. 


Lancering en evaluatie
Je kunt nu je website gaan lanceren. Na het lanceren van je website komen er een aantal dingen om de hoek kijken die de kwaliteit van je website waarborgen. Je controleert of de links nog naar behoren werken, je checkt je content en update of verbetert deze waar nodig en je bent voortdurend bezig met het checken van de kwaliteit. 

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 

Adres:
Kerkplein 10
8325 BN Vollenhove

Contactgegvens:
Mail: info@bouwmeestermedia.nl
Tel: 038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy