Schermafbeelding-op-kantoor

Als je een website wilt laten bouwen voor je bouwbedrijf

Als je een website wilt laten bouwen voor je bouwbedrijf is het goed om stil te staan bij de veiligheid!

Veilig de steiger én het net op.
Als je een website wilt laten bouwen voor je bouwbedrijf of een andere tak van sport is het goed om stil te staan bij de veiligheid. Er is veel aandacht voor cybercrimes. Acties van criminelen die sites van grote bedrijven hacken, trekken veel aandacht. Het werkgebied van cybercriminelen beperkt zich niet tot de grote jongens. Dit soort afpersingspraktijken komt ook bij het MKB steeds vaker voor. Er worden er dan geen miljoenen gevraagd maar wel bedragen die de meesten van ons serieus pijn doen. Afhankelijk van de bedrijfsomvang varieert dat gemiddeld tussen de 50.000 euro en een paar ton. 

Dit soort cybercriminaliteit groeit als kool. Het MKB is dan ook een ideaal werkterrein voor criminelen. Ze kunnen bij de meeste MKB’ers snel en gemakkelijk hun slag kunnen slaan, terwijl de pakkans vrijwel nihil is. Bovendien blijken cybercriminelen tot overmaat van ramp ook nog eens ‘loyaal’ te zijn. Niet zelden proberen de criminelen het een jaartje later doodleuk nog een keer. 


Bewustwording

Vaak wordt de uiteindelijke verantwoording ook deels bij de gedupeerde ondernemer gelegd. Had je maar voorzichtiger moeten zijn, betere wachtwoorden moeten kiezen, vaker je systeem moeten updaten, je personeel beter moeten instrueren, enz.

Dat is gedeeltelijk terecht. Ondernemers moeten zich ervan bewust worden dat hacken van verreweg de meeste websitesystemen kinderlijk eenvoudig is, dat informatie geld waard is en dat je als ondernemer al doende snel, heel veel waardevolle informatie opslaat. Dat is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering (geworden) dat net zoveel aandacht verdient als het bewaren van cash geld in vervlogen tijden.

.

Goedkope website..... is duurkoop

Cybercriminaliteit is een lastig probleem waar je als ondernemer wel degelijk wat aan kunt doen

Goedkoop

Als wij uitleg of een presentatie geven over onze webtechnologie, benadrukken we altijd het veiligheidsaspect. Vreemd genoeg is daar bij klanten pas aandacht voor als je met voorbeelden komt. 

Cybercriminaliteit is een lastig probleem waar je als ondernemer wel degelijk wat aan kunt doen. Om te beginnen moet je niet kiezen voor goedkoop, voor bijvoorbeeld de eenpitter op de hoek die zo lekker handig is met websites. Handig ongetwijfeld, maar niet 1-2-3 ook professioneel en veilig.


Open deur technieken

Vooral met de open source websitesystemen heb je altijd, zoals de naam al aangeeft, een open deur voor iedereen. De gedachte erachter, dat iedereen zo kan meehelpen de techniek te verbeteren, is prachtig, getuigt van een positief mensbeeld, maar elke nuchter denkende ondernemer zal de keerzijde nu ook duidelijk hebben. 

Om dit soort systemen veilig in te richten en veilig te houden is meer kennis, tijd en backup nodig dan de gemiddelde eenpitter kan bieden. Laat je ook niet in de luren leggen met een ‘gratis site’ of een site van een paar euro. Kost niks, maar reken ook nergens op. 


Veilig bouwen en veilig houden

Kies als ondernemer voor een professioneel systeem en een idem bedrijf dat je kunt bezoeken, met helpdesk, meerdere mensen in dienst en minimaal drie jaar historie. 

Bespreek de veiligheid van jouw nieuwe website niet alleen op basis van de bekende doorsnee argumenten, maar bekijk heel specifiek hoe jij in jouw situatie, met jouw werknemers, jouw website veilig kunt houden.


Onafhankelijke partij

Heb je twijfels? Aarzel dan niet om een derde onafhankelijke partij in te schakelen. Als wij een maatwerksite opleveren, is dat standaard. Die mensen zijn deskundig en onafhankelijk. Sites testen en beoordelen is dagelijkse kost, dat is wat ze doen. Hun onafhankelijkheid is hun brood. Bovendien kijken ze ook naar andere zaken zoals vormgeving, gebruiksvriendelijkheid, laadtijd, seo, enz.


De kluis is verhuisd
Honderd procent veiligheid bestaat niet. Ons systeem is redelijk tot zeer veilig. Wij werken met een goed gesloten, uniek, gepatenteerd systeem dat is opgebouwd in platte HTM-taal. Anders gezegd opgebouwd in de taal van de computer zonder allerlei codes. Hierdoor werkt het systeem sneller en zijn onze sites gemakkelijk goed vindbaar te maken. 

Bovendien hebben wij het zo ingericht dat ons websitesysteem niet interessant is om te hacken. De databestanden van onze klanten zijn namelijk niet aanwezig. Die info heeft een functie elders gekregen. We hebben 'de kluis' met waardevolle klantdata verhuisd en heel lastig benaderbaar gemaakt voor mensen die verkeerd willen.


Doel van ons bedrijf, van Bouwmeester Media en web-bouwmeester, is onze klanten ruim boven het maaiveld te tillen. Onze klanten moeten online schitteren! Dat doel bereiken we onder andere met deze super websitetechnologie. Daardoor mogen we regelmatig een nieuwe klant, aangebracht door een tevreden klant, bijschrijven. Zo doende zijn we de laatste jaren steeds meer samen gaan werken met verschillende bedrijven in de bouwbranche. Bouwplaatsen en bouwgerelateerde bedrijven zijn bekend terrein voor ons geworden. Dat bevalt prima en smaakt naar meer.

Wil je een mooie, veilige, functionele en gebruiksvriendelijke website voor je bouwbedrijf, dan houden we ons aanbevolen! Mail of bel 038 3317949 voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Klaar voor meer succes met je business?

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.

Bouwmeester Media

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag die druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie: samen komen we tot het beste resultaat.

Adres en contactgegevens

Bouwmeester Media 
Adres:
Zambonistraat 3-3C
8263 CE Kampen

Contactgegvens: info@bouwmeestermedia.nl
038 - 200 1040

Algemene voorwaarden Bouwmeester Media
AVG + Privacy