Social Jobmarketing

Online Jobmarketing van Bouwmeester Media via de social mediakanalen is een effectieve, meetbare en gerichte wervingscampagne voor al uw vacatures met de nadruk op content en branding.Bouwmeester Media is gespecialiseerd in jobmarketing voor de bouw doordat we voor verschillende bedrijven in de bouwbranche mooie resultaten hebben geboekt. Uiteraard werkt onze jobmarketing ook voor niet-bouwgerelateerde bedrijven. Onze aanpak is in iedergeval altijd dezelfde. Jobmarketing van Bouwmeester Media gaat uit van een vaste werkwijze, op maat toegesneden voor jouw bedrijf.

Hoe pakken we jobmarketing, bijvoorbeeld in de bouw aan?

In overleg maken we een profiel van de doelgroep. Dat profiel localiseren we, op de verschillende socials die gebruikt worden door de doelgroep.

Vervolgens maken we op basis van onderzoek een timingsraming voor de ideale publicatietijd van de vacature. Indien nodig bakenen we vrij precies de regio af van waaruit we de geschikte kandidaten kunnen solliciteren.

Middels intelligente social media campagnes en programmatic display advertising wordt de doelgroep met verschillende soorten content (tekst, foto, video) in aanraking gebracht. Hierdoor bereik je zowel de actieve baanzoekers als de mogelijke 'baanveranderaars'.

Vacature op social media

Bedrijfsvacatures uitbesteden?

Wellicht heb je zelf wel eens een vacature geplaatst op een van de social mediakanalen. Zonder de juiste, noodzakelijke informatie en gegevens zoals hierboven beschreven, is de kans op succes niet heel groot. De social media kanalen zijn anders dan de 'oldskool' media. Deze mediakanalen zijn interactief, sociaal, persoonlijker en minder gericht op platte verkoop en directe werving. De juiste timing, content en context spelen hierbij een doorslaggevende rol. Bouwmeester Media zoekt voor iedere vacature en bij elk bedrijf de juiste mediamix. Dat is overigens geen appeltje-eitje=trucje. Elke vacature is een stukje maatwerk.

Wij brengen de geschikte kandidaten, als ze er zijn, bij u aan tafel. U hoeft ze alleen nog maar binnen te halen. 

Referenties van Bouwmeester Media

Van Kesteren Renault

Autopoetser gevraagd voor de zaterdag. Leuk bijbaantje voor een jongen die echt wat met auto's heeft. Dat was in het kort de omchrijving waar we mee aan de slag konden. Advertenties in de plaatselijke kranten waren eerder zonder resultaat gebleven.

Op Facebook plaatsen we op vrijdagavond een ad, gericht op jongeren, waarmee we direct in de roos schoten. Zaterdagochtend al meldde zich de eerste geschikte kandidaat.

'Vacature op vrijdagavond geplaatst, op zaterdagaochtend ingevuld. Veel sneller kan het ook niet', Wimfired van Kesteren, directeur  Van Kesteren Renault.

Hylkema Funderingstechniek

Hylkema Funderingstechniek is een snelgroeiend funderingsbedrijf met vier vestigingen verspreid over heel Nederland. Gedreven vakmensen voor dit werk waren al langer dan een jaar niet invulbaar gebleken. Met een ijzersterke video hebben we Hylkema als innovatief bedrijf met modern materieel in een gerichte adcampagne op een voetstuk gezet. Binnen 12 weken had Hylkema de beschikking over drie nieuwe krachten!

'In onze branche kom je niet gemakkelijk aan nieuwe mensen. Eerlijk is eerlijk, dit had ik nooit verwacht', Marco Hylkema, directeur Hylkema Funderingstechniek

NIAG

NIAG behoort tot de absoute top van Nederlandse adviesbedrijven in installatietechniek. Het Dronter bedrijf groeit al jaren als kool en kan daardoor altijd jonge talentvolle mensen gebruiken. Die talenten vinden en binnenhalen is een ander verhaal. Door zaken als de bedrijfscultuur, de doelen van NIAG, de aansprekende klantenkring en de hechte teamspirit te benadrukken in adcampagnes met videomarketing was Niag binnen twee maanden een nieuwe kanjer rijker.

'Gezien de ervaringen was ik sceptisch en hoopte ik binnen een half jaar een net afgestudeerde student aan het werk te hebben. Het werd een zwaargewicht binnen tien weken, waardoor we een aantal prachtige opdrachten konden aannemen waar we anders nee tegen hadden moeten zeggen', Arthur van Wijk directeur NIAG.

Weever

Gedreven vakmensen vinden, wordt steeds lastiger omdat ze er ook gewoon minder zijn. Weever Bouw  had via verschillende kranten al  een aardige duit geïnvesteerd in de komst van een nieuwe timmerman, maar zonder resultaat. Door de vacature veel meer op te stellen vanuit het belang van de mogelijke kandidaat en via Facebook onder de aandacht te brengen van de echte liefhebbers, kwamen er zoveel reacties los, dat er zelfs een bescheiden archiefje van kandidaten voor de toekomst kon worden aangelegd.

Puinkorrel

Een van de toonaangevende puinbrekers van Noord Nederland kon de vacature voor een schovelmachinist niet ingevuld krijgen. Door de doelgroep nauwkeurig te lokaliseren en de content (tekst fotoĊ› en video's) van de vacature vooral te richten op het werkplezier en de sfeer in het bedrijf werd de vacature veel gedeeld en kwamen er reacties uit de hele land.

'Ongeloofelijk gewoon, er bleven maar reacties komen, zelfs uit LImburg', Leonard Mulder, directeur Puinkorrel b.v.

Graansloot

Graansloot, een van Europa's grootste op- en overslagbedrijven, maakt mede door haar innovatieve inslag een gestage groei door. Het bedrijf heeft diverse vacatures. Door de vacatures vooral in te steken op de gezonde wil om te werken voor een bedrijf dat wil investeren in de toekomst van de werknemers waren  de lege plekken snel ingevuld.

Wat kun je van ons verwachten ?
 

  • Interview/brainstorm max 3 uur.
  • Ontwikkeling van één ad set, met drie verschillende ads. Best presterende ad wordt ingezet.
  • Twee kanalen en plaatsing op de bedrijfswebsite
  • Een ondersteunend organisch bericht (tekst plus foto)
  • Een ondersteunende video, max 50 sec.
  • Totaalanalyse Facebook en Instagram
  • Persoonlijke accountmanager
  • Advertising finetunen & optimalisatie
  • Totaal rapportage
  • 6 weken online in beeld

Ad(vertentie)s worden gemaakt op basis van aangeleverd materiaal zoals: logo, tekst, foto/afbeelding, banner in de maten: 600x315,400x209, 400x400.
Vanaf € 2595,00 exclusief extra promotiekosten en 21%.BTW.

Klaar voor meer succes met je business?

Fijn dat je contact met ons opneemt. Ons doel is jouw bedrijf  on- en offline uit te laten blinken. Benieuwd hoe we dat doen? Laat hier je gegevens achter dan weet je binnenkort meer! 

Direct contact 
038 - 200 1040

Bouwmeester Media legt de focus op de on­li­ne­ com­mu­ni­ca­tie van jouw bedrijf. Met een breed pakket aan creatieve en on­der­steu­nen­de diensten nemen we graag de druk bij je weg. En dat doen we altijd in co-creatie; samen komen we tot het beste resultaat.